Sikeres West Pit Stop-akció 1

Sikeres West Pit Stop-akció

13 fős profi szerelőgárda várta ma délelőtt a Tölgyfa utcai OMV benzinkútnál azokat, akik ingyen kívántak tankolni ma dél körül. A benzinre várakozók okozta sor egészen a Karolina útig kígyózott, komoly fejtörést okozva ezzel a forgalom zökkenőmentes biztosításáért küzdő rendőröknek.

Fiat Bravóval érkezett az az ifjú hölgy, akit elsőként szolgált ki a West szerelőcsapata. A szerelők ellenőrizték a keréknyomást, letörölték a szélvédőt és közben megtöltötték a tankot. Az első autó szervizelése hosszúra nyúlt, mivel a töltőpisztolyt kezelő kissé ideges szerelő nem tudta kinyitni a tanksapkát és egy percig nem jött benzin az oszlopból. Az első 2 és fél perces “boxkiállást” a többi autónál már sikerült másfél perc körülire lefaragniuk az egyre rutinosabbá váló szerelőknek. A leggyorsabb pit stop mindössze 54 másodpercig tartott.

A kiszolgálás alatt álló autó mögött várokozókat kikérdezték tankolási szokásaikról: milyen üzemanyagot szeretnek tankolni és melyik oldalon van a tanksapka, mert a Forma-1-es tempójú tankolásnál természetesen ez is nagy időveszteséget okozhatott.

Az OMV kútnál sorban állók közt akadt olyan is, akinek autójából kifogyott a benzin, így gyalog, kezében műanyag OMV kannával érkezett a West ruhás szerelőkhöz és volt akinek Kispolskijába alig 13 liter üzemanyag fért.

West matricát kaptak azok az autósok, akiknek már nem jutott az EnergyExtra benzinből a West Pit Stop akció keretében. Ha a matricát felragasztják autójukra és a West fotósai őket kapják lencsevégre, Super Gold belépőjegyet nyerhetnek az idei Forma-1 Magyar Nagydíjra.

Az OMV május 1-től árusítja új EnergyExtra benzincsaládját, amivel korábbi üzemanyagait váltja le. Az új benzincsalád tagjai a korábbihoz képest felár nélkül vásárolhatók meg.