Autómodell kiállítás Budapesten 1

Több sorozat is volt a kiállított modellautók között. A képen a német posta szállítójárműveinek gyűjteménye látható

Minden évben a tavaszi szünetre időzítik ezt a programot a Kelenvölgyi Közösségi Ház szervezői, lehetőséget biztosítva ezzel a távolabb lakó gyermekeknek is a kiállítás megtekintésére. Nem túl nagy területen de bőséges kiállítási anyagot tekinthettek meg a látogatók. A belépők ára sem volt túl borsos, felnőttek 250, gyermekek 150 Forintért nézhették meg a kiállítást.

A kiállításon amatőr gyűjtők és modellezők munkái voltak láthatók, ahol is az amatőr kifejezés nem a kiállítás színvonalára vonatkozik. Látható volt egy egészen különleges gyűjtemény, amely az 1901 és 2001 között készült Mercedes-Benz modelleket mutatja be.

Kiállítottak kézzel, egyedileg gyártott és kész elemekből összerakott illetve készen megvehető gyári autómodelleket is. Az egyedi készítésű modellek esetén a modell alkotójának leleményességén múlik, hogy mit használ fel elképzelése megvalósításához. Egy képzeletbeli versenybaleset készítője például vattával imitálta a port és a füstöt.

Nagyon gazdag volt a versenyautók kínálata a modellek között. Láthatóak voltak a jelen WRC-raliautói, amilyen a Subaru Impreza vagy a Peugeot 206, és a múlt versenyautó legendái mint a Lancia 037 vagy a Peugeot 205 Turbo. A kiállított autók a megszólalásig hasonlítottak valóságos társaikra.
A tömegközlekedés kedvelő is találhattak kedvükre valót: több gyűjtő buszait is kiállították.