Fontos új matricák jelentek meg a BKK buszain 1

Befejeződött a Budapesti Közlekedési Központ holttérre figyelmeztető matricáinak kihelyezése, így immár az összes fővárosi autóbusz és trolibusz viseli az élénksárga „Vigyázz, holttér!” feliratú matricákat. A BKK autó- és trolibuszjáratainak oldalán, valamint hátulján a magyar és angol felirat mellett fekete ábra jelzi az autóbusz körüli holtteret.

Az akció nemzetközi példák alapján valósult meg: többek között francia és brit gyakorlatokat követve helyezte el a társaság a figyelemfelhívó ábrákat a fővárosban közlekedő buszokon és trolikon. A májusban indult akció keretében június végére több mint 1600 fővárosban közlekedő autó- és trolibuszra kikerült a holttérre figyelmeztető matrica.

A kezdeményezés célja, hogy a társaság felhívja a járművezetők, a kerékpárral, rollerrel vagy gyalog közlekedők figyelmét a biztonságos közlekedésre. Az állandó matricák kihelyezésével párhuzamosan egy kampány keretében közel 120 autóbusz hátulján holttérre figyelmeztető, nagyobb méretű plakátok is megjelentek.