Több mint félszáz oldtimer, youngtimer és új Kenworth nyerges vontató, illetve teherautó vonult fel nemrég az Ohio állambéli Chillicothe városában. A parádét immáron hagyományosan minden évben itt tartják, hiszen ebben a városkában található a legendás amerikai teherautógyártó üzeme.

Bár a márka már több mint százéves múlttal dicsekedhet, az itteni üzem 50 éve, 1974-ben kezdte meg a működését. Azóta több mint 782 ezer teherautó gördült le a gyártósorról. A gyár jelenleg is legalább 2500 főnek ad munkát. Ahogy minden évben, úgy idén is a felvonulásnak a Chillicothe óvárosa adott otthont, megfelelő és stílusos „díszletet” biztosítva ezáltal a szebbnél-szebb teherautócsodáknak.

Hogy mennyire családias hangulatú a rendezvény azt jól mutatja, hogy az esti parádét a legtöbben horgász székekben ülve csodálják meg, teljes nyugalomban, úgy, mintha csak éppen a verandára ültek volna ki. A Kenworth nem volt rest és nemrég közreadott egy kisebb fotóválogatást a részt vevő teherautókról.

Gyönyörű teherautók szállták meg a városkát 1

Egy lelkes rajongó pedig egy videós összeállítást készített, ami még a nappali fényben zajló vonulást örökíti meg.

Gyönyörű teherautók szállták meg a városkát 21

Az idei évben a Kenworth parádé fővédnöke az a Dan Murphy volt, aki 50 évnyi munka után, májusban vonult nyugdíjba. A férfi ott volt a kezdetek-kezdetén az új Kenworth gyár beindításánál is, mivel egészen pontosan 1974. április 8-án kezdett el dolgozni, tehát alig egy hónappal azután, hogy az üzem megkezdte volna a termelést.

A vállalatot eredetileg Harry Kent és Edgar Worthington alapította 1923 január 22-én, miután a Gerlinger teherautógyár csődbe ment. A márka az ő vezetéknevük összevonásából született meg. A cég központja a Washington államban található Seattle-ben volt.