A Metallica-rajongók szívét minden bizonnyal megdobogtatja az Iveco egyedi flottája, amelyeket az amerikai zenekar turnéjához biztosítanak. A vontatókat az Iveco-csoporthoz tartozó Centro Style szabta teljesen egyedivé. Ennek köszönhetően olyan járművek születtek, amelyekre minden bizonnyal szívesen csapnak le majd a gyűjtők is. Feltéve, ha egyszer eladják őket.

Mert az is benne van a pakliban, hogy megtartják maguknak. A szóban forgó példányok a Metallica 72 Seasons című albuma előtt tisztelegnek. Ez a lemez a legendás zenekar 14. stúdióalbuma, és alapvetően az emberi élet első 18 évét, illetve első 72 évszakját dolgozza fel sajátos módon. Az album vizuális elemei a sárga és a fekete színpárra épülnek, így nem meglepő módon az olasz fejlesztésű vontatók is ezeket az árnyalatokat adják vissza. A belső térben azonban más hangulat dominál.

Rockzenekar inspirálta ezeket a kamionokat 1

A műszerfal matt fekete, míg az ülések fekete-bézs színben tündökölnek. A belső, elsősorban az ajtó felett lévő, valamint a fülke hátfalán található kárpitok ugyancsak bézs színűek. A vezető környezetét a krómhatású műszerfali betétek és a teljesen digitális műszeregység teszi a szokásosnál is vagányabbá. Valamennyi Metallica-vontató digitális visszapillantó tükrökkel készül. 

A flottában egészen pontosan 10 darab földgázüzemű S-Way, 5 darab HVO-val (hidrogénezett növényi olaj)  hajtott dízel S-Way, 2 darab LNG-hajtású (cseppfolyósított földgáz) S-Way, illetve 2 darab elektromos hajtásrendszerrel rendelkező S-eWay található, de később még egy darab üzemanyagcellás változat is csatlakozik a turnéhoz. A vontatókat alapvetően a zenekari felszerelések, valamint a különféle show-khoz használt technikai berendezések szállítására használják.

Rockzenekar inspirálta ezeket a kamionokat 2

A Metallica világturnéja jelenleg is fut, és még olyan európai városok vannak hátra, mint Varsó, Helsinki, Madrid. Az M72 World Tour várhatóan szeptember végén ér véget Mexikóvárosban. Az Iveco azt ígérte, hogy várhatóan később egy 72 darabos limitált szériás változatot forgalomba hoz, így aki szeretne, az lecsaphat egy speciális fényezéssel ellátott, Metallica ihletésű vontatóra.