A Hummer után egy emberibb léptékű elektromos pick-upot is forgalomba hoz az amerikai GMC. A Sierra EV elvileg nem új, már 2022-ben beharangozták, de aztán csak csúszott, csúszott a bevezetése. Idén nyáron azonban elkezdik a forgalmazását, igaz, egy nagyon drága, limitált kiadással.

Itt egy villanyautó,  ami tudja azt, amit a benzinesek 1

A cég nem vitte túlzásba a tájékoztatást, a fényképek is ugyanazok, mint amiket két éve közzétettek, örömteli viszont, hogy kiderült: a műszaki paramétereket konzervatív módon becsülték meg annak idején. A szériagyártású modell hatótávolsága 10, a legnagyobb vontatható tömeg 5, a teherbírás pedig 12 százalékkal nő. Számszerűen ez 708 kilométert, 4450 kilogrammot, illetve 645 kilót jelent.

Itt egy villanyautó,  ami tudja azt, amit a benzinesek 37

A Denali Edition 1 bevezető széria alapkivitelben kínálja az oldalazó mozgás lehetőségét, a kevés híján 100 ezer dolláros (37 millió Ft) alapárba az 1064 Nm-es, 765 lóerős elektromos hajtáslánc, a 350 kW-os villámtöltő, a légrugózás, valamint a trükkös hátfal is belefér, a 3. szintű önvezető technológiáért viszont pluszpénzt kell fizetni.

Itt egy villanyautó,  ami tudja azt, amit a benzinesek 38