A Kenworth bejelentette, hogy idén is partnere lesz egy rendhagyó kezdeményezésnek. Az Amerikai Kereskedelmi Kamara, „Alapítvány a Hőseink Munkavállalásért” elnevezésű szervezet programját támogatva, ebben az évben is felajánl egy csőröst, amit bárki megnyerhet. A kezdeményezés fókuszában azok a veterán katonák állnak, akik leszereltek és már az árufuvarozásban helyezkedtek el kamionsofőrként.

Ahhoz, hogy valaki jelentkezzen a programban való részvételre egyfelől kamionos jogsival kell rendelkeznie, másfelől pedig igazolnia kell, hogy az Amerikai Egyesült Államok hadseregében szolgált valamikor. A pályázatokat június 20-ig várják, majd a döntősöket augusztus elsején jelentik be. A győztesről azonban nem bizottság dönt, hanem nyilvános szavazás: november 1-11 között bárki leadhatja szavazatát a neki tetsző jelöltre.

Csőröst nyerhetnek a veterán katonák 1

A győztes végül december 13-án veheti át egy lélegzetelállítóan gyönyörű, Kenworth T680 típusú csőrös kulcsait. A 75 inches (190 cm hosszú) hálófülkével szerelt nyerges vontató hallatlanul gazdag felszereltséggel rendelkezik. Jövendőbeli tulajdonosát minden bizonnyal örömmel fogja eltölteni, hogy mikrohullámú sütővel, tévével, gyári fridzsiderrel, forgatható asztallal van ellátva.

A vezetőülés, valamint az utasülés bőr borítást kapott és beépített fűtéssel, valamint hűtéssel rendelkeznek. A sofőr munkáját olyan vezetéstámogató rendszerek segítik, mint a hagyományos visszapillantókat helyettesítő külső kamera rendszer, a sávtartó rendszer, valamint az adaptív sebességtartó automatika. Hajtásáról 455 lóerős PACCAR MX-13-as motor gondoskodik, amelyhez tizenkét fokozatú, szintén PACCAR automata sebességváltó csatlakozik.

A különleges nyergest a decemberi átadásig várhatóan még több helyen kiállítják, így bárki megcsodálhatja, milyen egy 21. századi köntösbe bújt amcsi csőrös.