A kínai elektromos teherautókat fejlesztő startup, a Windrose jelenleg vizsgálja, hogy hol tudna felépíteni üzemet Európában – olvasható a Reuters hírügynökség által közzétett anyagban. Mindezt Han Wen, a Windrose vezérigazgatója árulta el, aki még azt is elmondta, hogy jelenleg több európai országgal is tárgyalnak egy estleges beruházásról. Wen azonban egyelőre nem nevezte meg a konkrét országokat, de annyit elárult, hogy a végső döntés március végén születhet meg.

A startup a Tesla Semi nyerges vontatókhoz nagyon hasonló konstrukciójú modelljével lépett a rivaldafénybe. A jármű álcával könnyedén összetéveszthető az amerikai társával, mert a kabin formája szinte megegyezik a Tesláéval. A legfontosabb eltérés a szélvédő alatt fedezhető fel, a kínai mérnökök ugyanis egyedi fényszórókat és lökhárítót terveztek neki.

A Semi által felvonultatott megoldások azonban a kínai vontatóban is visszaköszönnek, így ez is középre helyezett vezetőállással, döntött szélvédővel, valamint a fülke mellé nyíló ajtóval rendelkezik. Emellett fel van vértezve az iparág legfrissebb újításaival, mert többek között digitális műszerfallal és a hagyományos visszapillantókat helyettesítő külső kamerarendszerrel büszkélkedhet.

Újabb kínai járműgyártó építene gyárat Európában 1

Újabb kínai járműgyártó építene gyárat Európában 2

Újabb kínai járműgyártó építene gyárat Európában 3

Bár részletes technikai adatokat egyelőre nem tettek közzé róla, annyi bizonyos, hogy 730 kWh kapacitású lítiumion-akkumulátorcsomaggal látták el, és a gyártó szerint egy feltöltéssel 600 kilométert tud megtenni. Az újdonságot sajtóértesülések szerint várhatóan a Decathlon franciaországi leányvállalata fogja tesztelni júniusban. A Windrose az európai piaccal párhuzamosan az USA-ban is meg kíván jelenni.