A teherautók méretükből és súlyukból adódóan kevésbé tűnnek sérülékenynek mondjuk egy személyautóhoz képest. Az ember legalább is azt gondolná, hogy ha egy monstrum találkozik egy akadállyal, akkor mégsem hullik szét, mint a farakás.

A német Crash-Test Service (CTS), ahogy a neve is mutatja alapvetően különféle törés tesztek végrehajtásával foglakozik. A vállalat már nem egyszer tett próbára különféle akadályokat, így például betonoszlopokat, hogy kipróbálják, mely védőelemek képesek megvédeni a gyalogosokat, vagy fontos objektumokat egy féktelenül száguldó teherautótól.

Az alábbi videón egy IWA 14-1-es szabványnak megfelelő úttorlasz látható éles teszt közben. Itt valójában nem a teherautó ellenálló képességét, hanem épp ellenkezőleg, magának az akadálynak a tűrőképességét teszik próbára. A hivatalos leírás szerint egy ilyen szabványnak eleget tevő, úgynevezett gépjármű blokkoló úttorlasznak minimum 1,5 tonnás személyautót, maximum pedig legalább 30 tonnás teherautót meg kell tudni állítania. Vagyis, ha egy jármű egy ilyen szerkezettel találja szembe magát, akkor szinte biztos, hogy az elszabadult, kerekeken guruló nagyvas fogja rövidebbet húzni szemben a masszív úttorlasszal.

Bár a teszt videó alatt nem tették közzé, hogy pontosan milyen nehéz volt az Iveco, több mint valószínű, hogy  befért a 30 tonna alá. Ez az Eurocargo típuső teherautó ugyanis alapvetően 6,2 – 18 tonna közötti össztömegben készül. Sajnos a törésteszt sebességét sem közölték, de annyi bizonyos, hogy az IWA 14-1-es szabványban foglalt előírások szerint ezeket a teszteket 32 km/órás, 48 km/órás, 64 km/órás, vagy 80 km/órás sebesség mellett hajtják végre. Jól látható módon a teszt alatt nem ült senki a teherautó fülkéjében. Jobb is, mert a jármű úgy darabira hullott, hogy azt még egy próbababa sem élte volna túl.