A 38 éves szombathelyi pilóta volt a leggyorsabb a vasárnapi időmérőn, ezúttal azonban – ellentétben a műszaki hiba miatt feladott szombati viadallal – a pole pozíciót magabiztos futamgyőzelemre váltotta, előnye hat másodperc volt a másodikként végző német Sascha Lenzzel szemben.

A szabályok értelmében a vasárnapi második és a hétvége utolsó versenyét így Kissnek a nyolcadik pozícióból kellett kezdenie, de a tőle megszokott módon körről körre előzte meg a riválisokat, így a 12 körös futam felénél már vezetett, s végül győzött.

Kiss szombaton a nap második viadalán győzött, és bár úgy tűnt, hivatalosan második lesz a piros zászlóval leintett futamon, de a spanyol Antonio Albacetére később kiszabott büntetések miatt végül a magyar pilótáé lett az első helyért járó trófea. A magar pilóta egyre közelebb kerül a címvédéshez és pályafutása ötödik Eb-diadalához, két fordulóval, azaz nyolc versennyel a szezon vége előtt ugyanis 69 pont az előnye összetettben.

Kiss Norbi 305 ponttal áll az élen, második a hatszoros Eb-győztes német Jochen Hahn 236-tal, harmadik Lenz 209-cel. Az Európa-bajnokság két hét múlva folytatódik a franciaországi Le Mans-ban.