Nemrég a spanyol-francia határ melletti Bourg-Madame településen a vámosok megállítottak egy spanyol rendszámú kamiont, rutinellenőrzés céljából. Az egész azonban gyorsan letartóztatásba torkollott – adta hírül a 40ton.net lengyel kamionos portál. A kezdetek-kezdetén a sofőr természetesen megkapta az ilyenkor szokásos kérdéseket az úti célról, valamint a szállítmány jellegéről. A gépjárművezető azt állította, hogy Spanyolországból Párizsba tartott, és hogy hűtött árut szállít.

Az egyenruhások azonban valamiért gyanút fogtak és úgy döntöttek, hogy kinyittatják a félpótkocsit. Ekkor tárult eléjük a látvány, amit leginkább csak a filmekben lehet látni. A raklapokra összerakott ömlesztett áru helyett a félpótkocsi belsejében 40 darab papírba csomagolt csomag volt szorosan lepakolva egymás mellé úgy, hogy ne boruljanak fel. Az egyenruhások orrát egyből megcsapta az indiai kenderből nyert hasis jellegzetes illata. Természetesen ezután azonnal kattant a bilincs a gépjárművezető kezén.

Milliárdos drogszállítmánnyal bukott le egy kamionsofőr 1

Kiderült, hogy a rendőröknek összesen 1497 kilogrammnyi hasist tartalmazó szállítmányt sikerült lekapcsolniuk, amelynek összértéke eléri a 9,7 millió eurót, ami átszámítva 4 milliárd forintnak felel meg. A francia vámhatóság közlése szerint 2021-ben 75 tonnányi kannabiszt kapcsoltak le, az idei év első hét hónapjában pedig 42 tonnát, így nincs kizárva, hogy ebben az évben is hasonló volument sikerül kivonni a feketepiacról. Az azonban továbbra sem számít általános dolognak, hogy valaki kamionnal szállítja a hasist, pláne nem ekkora értékben.