Gúnyolódó hangvételű reklámfilmet tettek közzé a Renault haszongépjármű-részlegének YouTube-csatornáján, melynek célkeresztjébe a Tesla kamionja, a – várhatóan még az év vége előtt debütáló – Semi került. Való igaz, annak éles bemutatkozása már évek óta lóg a levegőben, ezért más autógyártók nyilván nem nézték jó szemmel, hogy közben hatalmas hírverést csaptak neki.

A Renault-nál pedig megelégelhették az Elon Muskhoz (is) kötődő vállalat üzletpolitikáját és az ahhoz kötődő ígéreteket, így a rövid klipben az alábbi üzenet jelent meg, miután egy munkás felhelyezte a Tesla Semi plakátját egy hirdetőtáblára:

Vannak, akik nagy bejelentéseket tesznek.

Pillanatokkal később pedig beszállt egy elektromos Renault-ba, és ekkor jött a fricska:

És vannak, akik már falják a kilométereket.

A videó leírásában a francia gyártó továbbvitte a gondolatmenetet, és azt írja, hogy az elektromos Renault teherautókkal már kétmillió kilométert tettek meg világszerte, miközben palettájuk már a második generációt tapossa az E-Tech Masterrel, az E-Tech D-vel és az E-Tech D Wide-dal, melyek – modelltől, illetve kiviteltől függően – 3,1-26 tonnát képesek szállítani.

Ugyanakkor a Tesla Semi teljesen más koncepciót követ, mivel inkább hosszabb, 500-800 kilométeres hatótávolságra gyúrnak azzal, miközben a Renault-k, amiket a Blainville-sur-Orne-i, kizárólag elektromos járművekre szakosodott üzemben gyártanak, rövidebb távok megtételére képesek.

A Tesla elektromos kamionjának érkezését még 2017 novemberében lengették be, és bár az akkori célkitűzés szerint már 2019-ben forgalomba kellett volna állnia, úgy tűnik, a hirdetésnek sokáig már nem lesz aktualitása. Elon Musk ugyanis október 7-én bejelentette, hogy december 1-jén leszállítják az első Semit, mely a Pepsinél áll szolgálatba.

Rossz fényt vethet azonban a Teslára, hogy öt nappal a bejelentés után már arról készültek képek, ahogyan a Semi prototípusa lerobbant. A Carscoops szerint a meghibásodás okára nem derült fény.