Még 2019-ben nyerte meg az EuroMillions lottó egymillió fontos, mostani árfolyamon számolva 455 millió forintos főnyereményét egy walesi férfi, Steve Schiltz, és habár feleségével alig költött belőle valamit, a koronavírus-járvány idején visszament kamionozni– írja a Sun.

Amikor a pandémia idején összeomlott az ellátási lánc, mindenkire szükség volt, aki tud teherautót vezetni, és mivel a hatgyermekes édesapa korábban is kamionosként dolgozott, örömmel tért vissza korábbi foglalkozásához. Feleségét, Lesley-t sem szédítette meg a lottónyeremény, ahhoz ugyanis túlságosan szereti a munkáját, hogy elkényelmesedjen: a szintén 56 éves nő a mai napig az egészségügyben és a szociális ellátásban dolgozik, igaz, már „csak” heti négy napot.

„Sokan rendelkeznek teherautó-jogosítvánnyal, akik megkapták ezt a levelet a kormánytól, de köztük nem sokan lottómilliomosok” – mondta a bulvárlapnak Schiltz, aki a Lidl-áruházak és a raktárok között ingázva járta újra az országot. „Így ahelyett, hogy kevesebb pénz lenne a bankszámlánkon, most még több van, de a lényeg, hogy örömmel segítettem.”

Stirlich egyébként majdnem elbukta az óriási nyereményt, amikor először nem emlékezett pontosan arra, hol is vásárolta a szelvényt. Végül áthidalták a problémát, a pár pedig egy maldív-szigeteki nyaralással és egy új Range Rover Discoveryvel ünnepelte meg a sikert, másra nem költöttek. Stirlichék a megmaradt összeget gyermekeiknek és négy unokájuknak teszik félre, megalapozva pénzügyi jövőjüket.

A házaspárnak meggyőződése, hogy a közel félmilliárd forintos nyereményhez „angyaluk”, vagyis a 16 éves korában, szívrohamban elhunyt kislányuk, Theresa segítette hozzá őket. Miután meghalt, az édesapa a következő évben az ő emlékére futotta le a londoni maratont, és azért, hogy beteg gyerekeknek gyűjtsön pénzt.