A holland székhelyű Womy.com-on kínálnak eladásra 16 darab, korábban Budapesten szolgált, dízelmotorral szerelt és hibridhajtású Volvo 7900-at. Ebből a típusból 2015 elején állt forgalomba 28 darab, ám fővárosi karrierjük nem tartott sokáig, mivel 2016 nyarán a BKK offshore-gyanú miatt felmondta a szerződést azok üzemeltetőjével, a T&J Busz Projekt Kft.-vel.

Ezután néhány rövidebb „vendégszerepléstől” eltekintve egészen 2018 tavaszáig használaton kívül voltak a csuklós hibrid Volvók. Később a Volánbusz gyáli és péceli vonalain bukkantak fel újra, ám a gyakori meghibásodások miatt 2019 végén menesztette azokat állományából a társaság. Az azóta a Volvo Hungáriához került buszok annak cinkotai telephelyén „védik a betont”, és a flotta egy része a mai napig is ott található.

Budapesti buszokat árulnak Hollandiában 1

A Magyarbusz.info értesülései szerint a közelmúltban négy példány osztrák rendszámmal Hollandiába ment, és úgy tudni, hamarosan újabb két darab követi azokat. A Hollandiába juttatott Volvók jelenleg a Womy zevenbergi telephelyén vannak, a 28-ból fennmaradó 12 darab Volvo 7900 sorsa pedig már eldőlt.

A hirdetésből kiderül, hogy a hibrid Volvót 240 lóerős, 5,0 literes motor hajtja, mely Euro 6-os besorolással rendelkezik. Négy ajtón keresztül szállhatnak fel, illetve le az utasok, a kocsitestben összesen 44+2+1 ülőhely található annak függvényében, van-e kerekes székes vagy babakocsis utas.