A közúti közlekedés eleve veszélyes üzem, a teherfuvarozás pedig még inkább, hiszen az eleve nehézsúlyú teherautók, kamionok több tíztonnányi rakományt is cipelhetnek, a forgalomra nehezebben látnak rá, egy rossz döntés, vagy épp egy fogalmatlan másik közlekedő hibája pedig borzalmas romboláshoz, súlyos sérülésekhez, ne adj’ isten halálhoz vezethet az ekkora gépeknél.

Az alábbiakban öt olyan esetet mutatunk, amelyekben bőven benne volt a tragédia lehetősége, ám valamilyen csoda folytán az érintettek élve, sőt, akár karcolás nélkül úszták meg az út királyaival való találkozást.

Azt nem egészen értjük, hogy miért álldogált az illető egy országúti kereszteződés közepén, az viszont biztos, hogy a végeredményt tekintve mégis a legjobb helyen volt, hiszen a türelmetlen, „még beférek” SUV és a teherautó ütközésekor őt éppen elkerülte a két jármű. Hogy a hidegvér vagy épp a leblokkolás mentette meg az életet, nem tudni, de az alsóneműt biztosan cserélni kellett…

Nyugis, munkába indulós hajnapi vezetés Angliában, a végén igen kellemetlen meglepetéssel. A fedélzeti kamerás felvételt készítő leírása szerint a szemből érkező furgon villogtatása mentette meg a balesettől, amikor nem várt helyen, a saját sávjában felbukkant egy külföldi, a jobb oldali közlekedéshez sofőr által hajtott kamion. Épp sikerült lehúzódni az útról. Jobb nem bele se gondolni, hogyan tarolta volna le a személyautót a lendületben lévő nyerges vontató.

Indiában történt az alábbi eset. A szabványos, láthatóan megpakolt konténert cipelő teherautó valamiért kóvályogni kezdett – a sofőr elbóbiskolt, esetleg a telefonját nyomkodta? – és bár hirtelen irányváltással a betonfalnak ütközést sikerült elkerülnie, a tehetetlenség vitte tovább a vontatmányt, a két kismotoros pedig hajszállal kerülte el, hogy soktonnás fémdoboz lapítsa őket palacsintává.

Valószínű, hogy nem egy olvasónk látta már az alábbi, Kínából származó felvételt, melyen egy – pontosabban kettő – forgalomfigyelő kamera örökítette meg ahogy a figyelmetlen biciklis egyenesen a kanyarodó teherautó elé hajtott. Egyszerűen hihetetlen, hogy a bringásnak sikerült úgy esnie, hogy a 14-ből egyetlen kerék sem hajtott rá, ha valaki, ő tényleg második esélyt kapott aznap az életre.

A végére hagytuk a legütősebb videót, melyen egy, a zebrán átkelő társaságot egy figyelmetlen, az utolsó utáni pillanatban fékező, emiatt ráadásul irányíthatatlanná váló kamion sodor el. Biztosat nem tudni, de úgy tűnik, négyen sértetlenül úszták meg a kalandot, ugyanakkor ketten azért rosszul jártak, ahogy a felvétel készítőjének autója is megsérülhetett.