A tavalyi “Limited Edition 2” után idén a Mercedes-Benz újabb limitált szériás Actrossal állt elő. Ezúttal egy kifejezetten elegáns, prémium kategóriás példányra csaphatnak le a megszokottól kicsit eltérő vezérgépeket preferáló fuvarozók. Bár az Actros L Driver Extent ugyanabban a Wörth-i üzemben készül, ahol a többi társa, néhány dologban azonban eltér tőlük. Ezek közül talán az egyik legfontosabb, hogy a jármű speciális dizájn csomagot kapott, amelynek köszönhetően megjelenése elegánsabbnak és exkluzívabbnak hat.

Mindez a rozsdamentes Alcoa keréktárcsáknak, a LED-technológiás fényszóróknak, a krómozott díszléccel rendelkező napellenzőnek, az ugyancsak krómozott lépcsőknek, a kiegészítő LED-es szélvédő feletti kereklámpáknak, illetve a fényesen csillogó alváz takaró lemezeknek köszönhető. Az oldalszoknyákat, valamint a fülke oldalát pedig szolid, ezüst hatású csíkok díszítik. Szintén a látványos elemek közé sorolható a hagyományos visszapillantó tükrök hiánya, ez az Actros ugyanis már alapból Mirror Cam-mel, vagy digitális visszapillantó tükörrel készült.

Elképesztően kevés példány készül ebből az új Merci nyergesből 1
Elképesztően kevés példány készül ebből az új Merci nyergesből 2

Elképesztően kevés példány készül ebből az új Merci nyergesből

Elképesztően kevés példány készül ebből az új Merci nyergesből 7
Elképesztően kevés példány készül ebből az új Merci nyergesből 8
Elképesztően kevés példány készül ebből az új Merci nyergesből 9
Elképesztően kevés példány készül ebből az új Merci nyergesből 10
Fotó megosztása:
Elképesztően kevés példány készül ebből az új Merci nyergesből 11

Takarólemezeket kapott az alváz.

Elképesztően kevés példány készül ebből az új Merci nyergesből 12

Kézi kávéfőző pod is jár hozzá.

Az elegancia a belső térben is folytatódik: az ülések cérnavarrással rendelkező műbőr bevonatot kaptak, a kabin belső oldalfalait pedig krémszínű kárpitokkal “díszítették”. A műszerfal teljesen digitális, a sofőr biztonságáról viszont egy manuális belső ajtózár gondoskodik, amely meggátolja, hogy kívülről feltörjék a nyerges vontatót akkor, amikor a gépjárművezető a pihenő idejét tölti. Az Actros L Driver Extent különleges atmoszféráját tovább fokozza a 138 LED diódából álló belső, változtatható fényű világítás. Az exkluzív megjelenést egy egyedi gasztro élmény teszi teljessé, a gyártó ugyanis egy Mercedes-Benz logós kézi kapszulás kávéfőzőt is biztosít az Actros L Driver Extent 1845-ös modellhez.

Bár a német márka nem tette közzé a limitált szériás változat hajtásláncra vonatkozó információit, annyi bizonyos, hogy az Actros L 1845 akár 510 lóerős motorral is készülhet, ha a megrendelőnek nagy teljesítményű blokkra van szüksége. Nem csak ezt, hanem a fülke színét is tetszőlegesen választhatják ki a jövendőbeli megrendelők. Annyi azonban bizonyos, hogy limitált szériás Actros L Driver Extent hamar el fogják kapkodni, ugyanis mindössze 150 darab készül belőle.