A Hyundai Casper a koreai autógyártó kínálatának messze legapróbb tagja: karosszériája 5 mm híján 3,6 méteres, tengelytávja 2,4 méter – ennél még a Hyundai i10 (3,67 m / 2,43 m) is nagyobb.

A tavaly ősszel bemutatott, városi közlekedésre optimalizált mikro-crossoverből most zsebméretű haszonjárművet faragott a Hyundai. A szokásos recept szerint eltávolították a második üléssort, az első ülések mögé vállmagasságig kárpitozott válaszfalat húztak fel, az ablakszinten szellős rácsozat gondoskodik a biztonságról. Feltételezzük, hogy az első utasülés itt is ugyanúgy teljesen síkba dönthető, mint az alapmodellnél, ami további hasznos rakodófelületet jelenthet.

Pirinyó furgon készült a legkisebb Hyundaiból 1
Pirinyó furgon készült a legkisebb Hyundaiból 2

Pirinyó furgon készült a legkisebb Hyundaiból

Pirinyó furgon készült a legkisebb Hyundaiból

Pirinyó furgon készült a legkisebb Hyundaiból 7
Pirinyó furgon készült a legkisebb Hyundaiból 8
Pirinyó furgon készült a legkisebb Hyundaiból 9
Pirinyó furgon készült a legkisebb Hyundaiból 10
Fotó megosztása:

Az alig egytonnás autócskát alaphelyzetben 76 lóerős, 1,0 literes motor hajtja, de türelmetlen futárok választhatják ugyanennek a blokknak a turbófeltöltővel szerelt, 100 lóerős verzióját is. A furgon megörökölte a személyszállító alapmodell gazdag biztonsági arzenálját, amely a vezető éberség-felügyelettől a sávban tartó automatán át az adaptív fényszórókig tart. A rossz hír, hogy a Casper exportjáról továbbra sincs szó, a modellt változatlanul kizárólag ázsiai piacain forgalmazza a Hyundai.

Pirinyó furgon készült a legkisebb Hyundaiból 11