A Pixis Van a valaha létezett legkisebb Toyota furgon, amin az a tény sem változtat, hogy valójában egy átcímkézett Daihatsu Hijet. A modell alapértelmezésben is lenyűgöző: a 2,4 méteres tengelytávú, 3,4 méter hosszú testben 3 köbméteres rakteret kínál, ezért meglehetősen népszerű azon japán vállalkozók körében, akiknek zsúfolt nagyvárosokban kell viszonylag sok árut mozgatniuk.

Amilyen pici, olyan okos ez a furgon 1
Amilyen pici, olyan okos ez a furgon 2

Amilyen pici, olyan okos ez a furgon

Amilyen pici, olyan okos ez a furgon

Amilyen pici, olyan okos ez a furgon 14
Amilyen pici, olyan okos ez a furgon 15
Amilyen pici, olyan okos ez a furgon 16
Amilyen pici, olyan okos ez a furgon 17
Amilyen pici, olyan okos ez a furgon 18
Amilyen pici, olyan okos ez a furgon 19
Amilyen pici, olyan okos ez a furgon 20
Amilyen pici, olyan okos ez a furgon 21
Amilyen pici, olyan okos ez a furgon 22
Amilyen pici, olyan okos ez a furgon 23
Amilyen pici, olyan okos ez a furgon 24
Fotó megosztása:

A modell tíz év után tavaly megújult. Az egyik változás, hogy a háromfokozatú automata váltót modern fokozatmentes (CVT) egységre cserélték, egy másik, hogy elektronikus vezérlésű összkerékhajtást kapott a modell, amely ráadásul több üzemmódban is használható. Az oldalsó tolóajtókat mostantól motor mozgatja, akár érintés nélkül – ilyen funkció eddig nem volt a Kei-furgonok piacán.

Amilyen pici, olyan okos ez a furgon 25

Tulajdonképpen a fenti elemek voltak a megújulás költségesebb részei, a látványosabb viszont a biztonsági felkészültség javítása: nem kevesebb mint tizenhárom új generációs vezetőtámogató funkcióval szerelték fel a megújult Pixis Vant, az akadályfelismeréstől a véletlen gyorsítás megakadályozásán át a sávelhagyás-gátlásig. Ez nem tűnik nagy ügynek, hiszen a modern személyautókban már szinte minden esetben megtalálhatók ezek, a teherszállító járművek piacán viszont nagyon is fontos újdonságnak számítanak.

Amilyen pici, olyan okos ez a furgon 26