Egy városi furgonban soha nem lesz annyi hely, mint egy kompakt modellben; ez igaz akkor, ha utasokat szállítunk, igaz, ha áruval rakodjuk meg, és akkor is, ha lakóautót építünk belőle. A Toyota spanyol importőre és a szintén spanyol Tinkervan együttműködése nyomán megépült Toyota Proace City Mini Camper ugyanakkor meglepően sok funkciót kínál parányi alapterületen, ráadásul mindezt viszonylag olcsón: a modell 27 500 eurónál, azaz bő 10 millió forintnál indul.

A kompakt furgonból épített lakóbusz kétféle karosszériahosszal, és egyetlen, igen gazdag felszereltségi szinten érhető el. Az utastér megőrzi öt teljes értékű ülését, az első utasülést azonban speciális kivitelűre cserélték: az egész előrebillenthető, és így hátrafelé forduló, párnázott ülőkét kapunk.

Önjáró acélsátor négy főnek 2

Így már négyen reggelizhetnek vagy társasjátékozhatnak a hátsó ülések elé beszerelhető asztalkán, amely egyébként a középső ülés helyére is beszerelhető, vagy akár az autón kívül is felállítható.

Önjáró acélsátor négy főnek 3

A csomagtartóban egy moduláris tároló- és rögzítőrendszert építettek ki, amely a hátsó ülések fölé kihajtható kétszemélyes ágyat, a 10 literes zuhanyt és a hűtőszekrényt is magában foglalja. A rendszer ötletes kialakításának köszönhetően a hűtőszekrényhez az utastérből is hozzáférhetünk.

Önjáró acélsátor négy főnek 4

Az ügyfelek tetőre szerelhető sátrat is rendelhetnek a Proace City Camperhez, ezzel megduplázva a férőhelyek számát.