A frissen bemutatott, új generációs Toyota Tundra alapjaira épül az a sivatagi terep-versenyautó, amelyet a Toyota Racing Development (TRD) épített – sajnos nem valódi offroad kalandozásra, hanem csak hogy megmutassák, mire képesek.

Hibrid pickup sivatagi versenyzésre 1

A TRD Desert Chase Tundra alapját az új generációs Tundra TRD Pro hibrid verziója adja. Ebben a 3,5 literes V6-os benzinmotor és a tízfokozatú automata sebességváltó között kapott helyet a villanymotor. A kombinált csúcsteljesítmény 443 lóerő, a rendszernyomaték 790 Nm.

Hibrid pickup sivatagi versenyzésre 53

A TRD hosszabb rugóutakat kínáló futóművet szerkesztett az autó alá, valamint kiszélesítették a karosszériát. A 18 colos, kovácsolt alufelnikre vegyes használatú abroncsokat szereltek, az egyedi lökhárítók jobb terepszögeket eredményeznek.

Hibrid pickup sivatagi versenyzésre 54

A Desert Chase Tundra fontos eleme a fény: oldalsó és hátulsó kiegészítő fényszórókat, valamint a szélvédőkeret fölé erősített, nyolc fényforrás befogadására alkalmas lámpaidomot kapott a kocsi. Ez utóbbi motorosan emelhető és süllyeszthető, így nagy sebességnél csökkenthető a légellenállás és a szélzaj.

Hibrid-pickup-sivatagi-versenyz-sre

Hátul egyedi bukókeretet, arra rögzített dupla pótkereket, emelőt, étel- és víztartályokat, továbbá egy homokvasat találunk – utóbbi a homokba ragadt jármű mentésére szolgál. Része még a csomagnak a kétirányú csapatrádió is.