Már idehaza is rendelhető a nemrég bemutatott Mercedes-Benz Citan kisfurgon – tájékoztatta a Vezesst a márka. Eszerint a legolcsóbb változatért – amely egy 102 lóerős benzinmotoros, alapfelszereltségű Citan 110-es – bruttó 7 007 860 forintot kell kifizetni. Ha pedig valakinek a személyszállítós kivitelre, vagyis a Citan Tourerre fáj a foga, akkor egy kicsivel többet, bruttó 8 347 000 forintot kell letennie az asztalra egy alapfelszereltségű változatért. 

A dobozos és a személyautós kivitel alap- (Base) és extra (Pro) felszereltséggel egyaránt kapható. A gazdagabb felszereltség olyan addicionális dolgokat rejt magában, mint a színre fújt ajtókilincsek, de a tolóajtó sínje is a jármű fényezésével megegyező árnyalatú. A Pro felszereltségi szint esetén az utastér és a csomagtér megvilágítása LED-technológiával történik. Emellett hozzátartozik a felszereltséghez az állítható magasságú vezetőülés, a Mercedes-Benz audiorendszer, a klímaberendezés, továbbá az elektromos ablakemelők alkalmazása. A dobozos kivitelnél pedig a raktér padlóját műanyag védőborítással látják el. A Tourer szériában két, a dobozos változat pedig egy tolóajtóval rendelkezik. Fontos szempont ugyanakkor, hogy a Citan furgon nemcsak zárt, hanem nyitható válaszfallal is kérhető. 

Kiderült, mennyiről indul a legkisebb Mercedes-Benz ára 1

A modell megjelenését a jövendőbeli üzemeltetők egyedi dizájncsomaggal dobhatják fel. Ennek része a középkonzolba épített, magas fényű fekete díszítőelem, a krómozott levegőfúvókák, illetve hangszórók, de ugyancsak krómozott kivitelben kérhetők a beltéri ajtónyitó elemek is. Az elérhető vezetésbiztonsági rendszerek között találjuk az aktív fékasszisztenst, az aktív sávváltás-támogató rendszert, valamint az aktív holttérfigyelő asszisztenst. Szintén rendelhető a Citanhoz az aktív parkolási asszisztens, gyári nevén a Parktronic, amely segíti a merőleges parkolóhelyekre történő beállást. 

Az új Citanok kiszállítása októberben kezdődik meg és a márka tájékoztatása szerint később bővül a választék egy hosszú tengelytávolságú, valamint a Mixto változattal.