A dán Kjeld Frederiksen Transport rendhagyó fényezést rendelt legújabb Volvo nyerges vontatójára. Az új generációs FH-ról ugyanis nem más, mint az a Rowan Atkinson köszön vissza, aki az Egyesült Királyságban először 1990 és 1995 között sugárzott Mr. Bean című komédiasorozattal vált világhírűvé. Csak ez idő alatt több mint 18 millióan látták a sorozatot, vagyis finoman szólva bejött a nézőknek, amit láttak. Mr.Bean még két évtized után sem vesztett népszerűségéből: a már-már ikonikussá váló poénokat felvonultató epizódókat máig időről időre műsorra tűzi egy-egy csatorna. Nem csoda, hiszen ki ne akarná újra és újra megnézni, ahogyan Mr. Bean egy, a tetőre szerelt fotelben ülve Mini Morrist hajt, vagy azt, ahogyan egy buszon golfozik? 

A háromtengelyes, 4×2-es hajtásképletű Volvo FH a dán Mosegaards Autolakering munkája. Az ő alapos munkájuknak köszönhető, hogy a fülke két oldalán feltűnő Rowan Atkinson-arc megszólalásig hasonlít az eredetire. Sőt, távolról nézve olyan hatást kelt, mintha az igazi Mr. Beannel néznénk farkasszemet. Ki tudja, hogy a paintbrush technológiával készített képekhez hány Mr. Bean-epizódot kellett megnézni egymás után, annyi azonban bizonyos, hogy az FH így már nehezen összetéveszthető más Volvo nyerges vontatókkal. 

Egy nyerges vontatón örökítették meg a népszerű komikust 1

Egy nyerges vontatón örökítették meg a népszerű komikust 2

A türkizkék-sötétkék átmenetes fényezés természetesen nem a véletlen műve. A dán cég ugyanis szerette volna megidézni az FH elődjén, az F12 Globetrotter bemutató példányán alkalmazott fényezést. Mindez nem kevés kihívás elé állította a szakembereket, a Mr. Bean fejét ábrázoló képeket ugyanis csak a kabin felső részén lehetett jól elhelyezni. A jellegzetes világoskék, türkizkék és sötétkék árnyalatokat végül az ajtón, illetve a fülke alsó részén sikerült megjeleníteni. Egy dolog azonban rejtély: a két oldalsó légterelőn egy-egy kék rózsa látható. Egyelőre senkinek nincs fogalma arról, hogy ezek milyen módon kapcsolódnak akár Mr. Beanhez, akár a Volvóhoz. 

Egy nyerges vontatón örökítették meg a népszerű komikust 3

Dániában nem ez az első látványos Volvo FH nyerges vontató: tavaly John Lennon képével díszített FH készült el, amelyet eredetileg a hannoveri IAA-n terveztek bemutatni.