Miután tavaly elkészítette a nagy teljesítményű RAM TRX pickup még extrémebb átiratát, a Hennessey fogta ezer lóerős haszonjárművét, és három üléssoros luxus-szabadidőjárművet épített belőle.

A Mammoth SUV változtatások nélkül kapja meg az azonos nevű pickup hajtásláncát: a kompresszoros 6.2 V8-as benzinmotor 3,2 másodperc alatt repíti 96 km/órára az óriást. Mindennek megvan az ára: 375 ezer dollár (kb. 112 millió forint), plusz adók. Ezért a nem csekély összegért cserébe viszont 11,4 másodperc alatt futja a negyed mérföldet az autó.

Mivel John Hennessey öt gyereket nevel, gyakorlatilag saját magának építette az autót – nem lennénk meglepve, ha a húszból egy példányt valóban megtartana magának, ahogy 2012-ben a Ford VelociRaptor alapjaira épített szabadidőjárművet is nagy megelégedéssel használta és használja a mai napig.

A RAM TRX eleve eszement jármű, amelybe a Dodge 702 lóerős Hellcat-motorját szerelték be, a Hennessey azonban új kompresszort, valamint motorvezérlést fejlesztett hozzá, és ezzel további 310 lóerőt csalogatott elő a motorból. A nyomaték szintén másfélszeresére: 1314 Nm-re ugrott.

A Mammoth SUV 64 mm-es futóműemelést, egyedi első lökhárítót, terepabroncsokkal szerelt, 20 colos keréktárcsákat kapott.