Az angliai Kent-megyében ugyanis már 407 teherautó sofőrt bírságoltak meg, mert nem rendelkeztek érvényes belépési engedéllyel Kent-megyébe – szúrta ki a Trans.info oldal. Mint ismeretes erre az Európai Unióba tartó (az Egyesült Királyság év elejétől nem az EU-tagja) kamionsofőrökre van szüksége, amikor a Kent-megyében lévő Dover felé veszik az irányt, hogy a Csalagúton keresztül, vagy komppal átkeljenek Franciaországba.

A szabályozást holland mintára vezették be és minden 7,5 tonna feletti tehergépjárműre vonatkozik. Kent-megyébe történő behajtás előtt a sofőröknek ezen az online felületen kell regisztrálniuk. A regisztráció mellé rendelkezniük kell egy 72 óránál nem régebbi Covid-19 teszttel is, amit egyébként ingyen megcsináltathatnak az alábbi linken elérhető helyek egyikén.

Sajnos azonban ezt sok kamionos elmulasztja, valószínűleg azért, mert egyszerűen nem tudnak róla. Emiatt akár 300 fontnak, vagyis legalább 121 ezer forintnak megfelelő büntetést kaphatnak a brit egyenruhásoktól. Ha mégis megvan ez az engedély, akkor sem árt türelmesnek lenni. A több mint 400 sofőr mellett 152 kamionost azért büntetett meg a Kent-i rendőrség, mert megpróbálták kikerülni az M20-as autópályán álló, ellenőrzésre váró kamion sort, úgy ahogyan azt pl. az ukrán oldalon teszik egyes járművezetők teszik, mielőtt belépnének Magyarországra.

Az Európai Unióba igyekvő kamionosoknak emellett számolniuk kell azzal is, hogy határátlépésénél nem lehet náluk húst-, vagy tejterméket tartalmazó élelmiszer. Vagyis egy egyszerű sonkás szendvics, vagy egy joghurt ital sem. Ha ilyet találnak a kamionsofőrnél, akkor azt egyszerűen elveszik. Kivételt csak a csecsemőknek szánt tápszer, vagy az állateledel jelenthet.

Kövess minket a Facebook-on!