Gyakran panaszkodunk arra, hogy milyen rosszak a magyar utak, ám megnézve az alábbi felvételeket, nem sok okunk lehet panaszkodni. Az olyan területeken, mint a dél-amerikai Andok meredek lejtői, csoda, ha két egymást követő nap is megvan még ugyanaz az út, és nem mosta el egy eső vagy egy sárlavina.

Hiába veszélyes rajtuk közlekedni, sok esetben csak az ilyen utak jelentik két település között az összeköttetést, itt kell lebonyolítani az emberek és az áruk szállítását is. Nem ritkák az ilyen helyeken a balesetek és a tragédiák, ahogy a perui Huacaybamba település környékén készült felvételen látható buszosnak sem sok kellett ahhoz, hogy lezúgjon a szakadékba.

a videó a hirdetés után indul

Az eset szemtanúi jót nevettek a történteken, de nagyon nem is tudnak mást csinálni azon a környéken. Hasonlóan veszélyes út a szintén a perui Andokban található Palambla-Huancabamba szakasz, melynek legmagasabb pontja 3240 méterrel a tengerszint felett található. Itt nagy szívás, ha szemből érkezik valaki: egyes esetekben kilométereket is kell tolatnia az egyik félnek a korlátok nélküli részeken, mire olyan széles lesz az út, hogy elférjen egymás mellett két jármű.

A veszélyt csak részben kompenzálhatja a gyönyörű kilátás, ám gyakran még a köd is nehezíti a helyzetet, nem beszélve az esőről és az állandóan saras útról, mellyel sokszor a négykerék-hajtású autók sem birkóznak meg, nemhogy buszok.

a videó a hirdetés után indul