Ehhez a kamionos zúzdához képest a személyautós töréstesztek kisiskolás tanoncok, itt úgy vágja ketté az akadály a nyergesvontatót, mintha forró késsel hatolnánk a vajba. Az előrehaladás egy szemvillanás alatt megszűnik.

 

Ez ám nem egyszerű törésteszt, sőt nem is arra voltak kíváncsiak az amerikai Texas A&M Transportation Institute szakemberei, hogy a kamion mennyire bírja 70 km/órával az ütközést, hanem hogy az akadály miként teljesít. Ugyanis ezeket az acélból készült “csöveket” arra tervezeték, hogy a kormányhivatalok, nagykövetségek környékén megakadályozzák a terroristákat, abban, hogy robbanóanyaggal megrakott járművekkel az épületebe rohanjanak.

Úgy tűnik, nagyon hatékonyan működik a terrorelhárítás egyik legújabb vívmánya, amelynek nem célja, hogy fedélzeten tartózkodók túléljék a becsapódást.

Ha pedig az extrém törésteszteknél járunk, akkor itt van még egy felvétel, ahol azt vizsgáltak, mi történik, amikor egy vonat ütközik nagy sebeséggel. A szerelvény 160 km/órával közelít az 50 tonnás acélakadályhoz: