A cirádás díszítés hagyománya Afganisztánból terjedt át Pakisztánra is a XX. század derekán. A szovjet invázió elől menekülők vitték magukkal a szokást Pakisztánba, ahol a jelenség tovább fejlődött és egész iparág épült köré. A díszítés nemcsak a festésre, hanem a tartozékok kialakítására is vonatkozik. 

Jellemzőjük a rendkívülien aprólékos kialakítás, rengeteg életkép elevenedik meg a karosszérián, madarak, virágok, a sofőr számára ismerős tájak kerülnek felfestésre. Természetesen mindezt kézzel alkotja meg valamelyik helyileg elismert kamionfestő művész, de az összképhez modern kiegészítők, például LED fénycsíkok is tartoznak.

A kamionokat az angol szleng “jingle trucks” néven említi, ez az elnevezés az Afganisztánban szolgáló amerikai katonáktól ered. A lökhárítókon és a kocsik oldalán lógó, csilingelő láncok sora ihlette meg őket, és ahogy a modernebb Hinón is látható, már tényleg apró harangok vannak a láncok végén.

A videó alapján egy ilyen teherautó 15,2 millió forint körüli összegbe kerül, a csodás lökhárító csak maga bő 150 ezer forintos tétel.

A beltér pedig magáért beszél, annyi itt a színárnyalat és a csipke, hogy pár óra unalmas vezetés után a sofőr könnyen egy fehérneműboltba képzelheti magát.