A TONAR-7502 6×6 egy igazi nehézsúlyú teherhordó, aminek már a puszta látványa is tekintélyt parancsol. Méreteit tekintve az átlag kamionok felett áll, és teherbírása is felülmúlja a megszokott értékeket. A két pótkocsiból álló vontatmányra 127 tonnányi rakomány fér fel, a traktorral együtt pedig közel 200 tonnás az össztömeg. 

Egyelőre két kilencméteres pótkocsi köthető rá, de ez a szám négyre bővíthető ha igény van rá – az országúti vonatok hazájában, Ausztráliában például biztosan ezt a konstrukciót rendelnék. 

Ha 127 tonna bármit szállítanál bárhova, akkor ez az orosz óriás a megoldás 1

Bár a szerkezet orosz, maga a technika a globális ipar terméke, mivel dízelmotorja az Egyesült Államokból származik, akárcsak a váltó. A 19 literes, hathengeres Cummins QSK dízelmotor 760 lóerőt és 3084 Nm nyomatékot termel, ami hétsebességes Allison automata váltón keresztül jut el mind a három tengelyhez. 

Ha 127 tonna bármit szállítanál bárhova, akkor ez az orosz óriás a megoldás 2

Teljes terhelés mellett 45 km/óra a végsebesség, üresen pedig 65 km/órára képes felgyorsítani a TONAR, ami két üzemanyagtartályában összesen 1220 liternyi gázolajat képes magával cipelni. Áráról nincs pontos információ, de néhány orosz forrás említ összeget, amely alapján ez lehet a legdrágább orosz járművek egyike. 42 millió rubelt, vagyis 164 millió forintot kérnek érte.