A két cég minderről közös sajtóközleményben tájékoztatta a sajtót. A világ legnagyobb internetes kiskereskedelmi vállalata, az Amazon a Mercedes-Benz mindkét elektromos kis-haszonjárművére igényt tart: az eVitóból 600 darabot, míg az eSprinterből 1200 darabot vásárolnak, így összesen 1800 akkumulátor-technológiás Merci-furgon vehet részt a jövőben az interneten rendelt csomagok kiszállításában. 

A stuttgarti székhelyű gyártó az eVitót 2018-ban, az eSprintert pedig 2019-ben mutatta be. A márka elektromos haszonjármű-kínálatának legújabb tagja pedig az idén bemutatott eTourer, ami elsősorban a taxi, vagy a telekocsi szolgáltatásokat kínáló vállalkozások számra lehet ideális. 

Nagy megrendelést húzott be a Mercedes-Benz 1

Mercedes-Benz eSprinter

Az eSprinterek 85 kW-os (115 lóerős) teljesítményű és 295 newtonméteres nyomatékú elektromotorral, valamint a  gyárilag nagyobb, 55 kWh-os lítiumion-akksikkal érkeznek az Amazonhoz. Rakterük 11 köbméteres, amiben maximum 891 kilogramm súlyú áru szállítható. Egy feltöltéssel 168 kilométer tudnak megtenni és gyorstöltővel 80 percnyi töltés után lesznek újra hadra foghatóak. A sofőrök munkáját olyan fejlesztések segítik, mint az oldalszélvédelmi asszisztens, az elektronikus rögzítőfék, a fáradtságfigyelő, tolatókamera, valamint a holttérfigyelő asszisztens. 

Az eVitók ugyancsak a 85 kW-os villanymotorral és 41 kWh-os akkumulátorral érkeznek az Amazonhoz. Egy feltöltéssel 150-184 kilométert tudnak megtenni, töltésük pedig hat órát vesz igénybe. Az eVitók gyártása a spanyolországi Vitóriában, az eSprintereké pedig a németországi Düsseldorfban zajlik majd. Az elektromos Mercedeseket az Amazon Európa-szerte fogja használni.  

Kövess minket a Facebook-on!