Az új autóbuszok forgalomba állítása a Volán Buszpark és a Volánbusz, illetve az Inter Traction Electrics között létrejött megállapodásnak köszönhetően valósul meg. 

Az új Conecto G Next Generation típusú autóbuszok négy utasajtóval rendelkeznek és teljes egészében alacsonypadlós kivitelűek. Az alacsonypadlós kialakításnak köszönhetően a kerekesszékkel és babakocsival közlekedő utasok egyaránt igénybe vehetik ezeket a járműveket. Klimatizált utasterükben 37 ülő- és 84 állóhely áll rendelkezésre. Az utasok tájékoztatásáról a belső térben elhelyezett digitális kijelzők gondoskodnak, a megfelelő biztonságérzet megteremtését pedig a belső kamerák teszik lehetővé. A járműveket utasszámláló berendezésekkel is ellátták. 

Átadták a Volánbusz új csuklósait 1

Átadták a Volánbusz új csuklósait 2

Zalaegerszeg helyi közlekedésében évente több mint 202 ezer autóbuszjárat – csaknem másfél millió hasznos kilométer teljesítmény mellett – mintegy 9,3 millió utast szállít. A Volánbusz folyamatos fejlesztésekkel kívánja növelni a szolgáltatás színvonalát. 2020. április 1-jétől három helyi járati jegy- és bérletértékesítő automata bővítette az elérhető szolgáltatások körét, augusztus 27-től pedig hat új autóbusz frissíti a helyi járműállományt.

Az autóbuszok forgalomba állításának köszönhetően a 35 darabos zalaegerszegi helyi járműállomány jelenlegi, 15,25 éves átlagéletkora 11,83 évre csökken. A most érkezett járművekkel együtt év végéig összesen 90 darab Mercedes-Benz Conecto G típusú autóbusz áll forgalomba országszerte. A Volánbusz jármű-fiatalítási programjának részeként 2018 ősze és 2020 vége között 866 darab új vagy újszerű autóbusz növeli az utazási komfortot és a szolgáltatási színvonalat a helyi és a helyközi autóbusz-közlekedésben.

Kövess minket a Facebook-on!