Akár hobbiról, akár munkáról van szó, időnként el kell hagynunk az aszfaltutat. Erre az esetre fejlesztette ki a Transit és Tourneo modellcsaládok két új tagját, az Active és Trail verziókat a Ford.

A Transit Trail / Transit Custom Trail párost munkaeszköznek szánják. Ennek megfelelően az elsőkerék-hajtású kiviteleken a Quaife által fejlesztett új, mechanikus, részlegesen önzáró első differenciálművet kínál, amelyet áthangolt ESP egészíti ki – a technológiát eddig a Ford sportmodelljei (Fiesta ST, Focus ST és RS) használták.

Szabadidőjárműnek képzeli magát a Ford furgonja 1
Szabadidőjárműnek képzeli magát a Ford furgonja 2

Szabadidőjárműnek képzeli magát a Ford furgonja

Szabadidőjárműnek képzeli magát a Ford furgonja 9
Szabadidőjárműnek képzeli magát a Ford furgonja 10
Szabadidőjárműnek képzeli magát a Ford furgonja 11
Szabadidőjárműnek képzeli magát a Ford furgonja 12
Szabadidőjárműnek képzeli magát a Ford furgonja 13
Szabadidőjárműnek képzeli magát a Ford furgonja 14
Fotó megosztása:

 

A Transit elérhető összkerékhajtással is; itt a hajtóerő 50-100 százaléka jut a hátsó tengelyre. Az összkerékhajtású Transit Trail külön üzemmódokkal segíti a csúszós felületen, sárban vagy keréknyomban való előrejutást. Az összkerékhajtás sem a raktér kapacitását, sem a modell külső méreteit nem befolyásolja.

A lökhárítók és az oldalfalak alját fekete burkolat védi, a hűtőmaszkon hatalmas matt fekete felirat hirdeti a márkát. Az összképet egyedi 16 colos keréktárcsák teszik teljessé. A tetősín és az oldalsó fellépő opciós extrák. A sofőr munkáját bőrülés, légkondicionáló, fűthető szélvédő és motoros tükörbehajtás egyszerűsíti le.

Szabadidőjárműnek képzeli magát a Ford furgonja 15

A Transit Trail és Transit Custom Trail modellek számos tengelytávval és felépítménnyel elérhetők. A kétliteres dízelmotor 130, 170 és 185 lóerős kivitelben választható, akár 48V-os mild hibrid kivitelben is.

Videón is megnéznéd a Ford Transit Tourneo Active buszt? Kattints ide!

Inkább szabadidős felhasználásra, a divatos szabadidőjárművek jóval praktikusabb alternatívájának szánják a Ford Transit Active és Tourneo Custom Active modelleket. A név ismerős lehet a Ford Fiesta Active és Ford Focus Active típusokból. A szabadidő-furgonok 17 colos alufelniket, egyedi rácsozatú hűtőmaszkot, kiegészítő karosszéria- és lökhárító-borítást, valamint tetősíneket kapnak. Összkerékhajtás nincs, viszont a Trail típusnál ismertetett, mechanikus önzáró differenciálmű opcióként rendelhető.

Szabadidőjárműnek képzeli magát a Ford furgonja 16

Az ülések szövet/bőr kárpitozásúak, a műszerfal az akár nyolcszemélyes Tourneo Custom Active esetében kék. Az utóbbi ülésrendszere sokoldalúan variálható, az ülések megfordíthatók vagy kiszerelhetők, ilyenkor helyükre kerékpárszállító rendszer szerelhető. A hajtáslánc-választék megegyezik a Trail modellekével (értelemszerűen AWD nélkül), lehet kézi és automata váltót kérni. Az Active modellek, akárcsak a Trail kivitelek, kétféle tengelytávval rendelhetők.

Szabadidőjárműnek képzeli magát a Ford furgonja 17
Szabadidőjárműnek képzeli magát a Ford furgonja 18

Szabadidőjárműnek képzeli magát a Ford furgonja

Szabadidőjárműnek képzeli magát a Ford furgonja 21
Szabadidőjárműnek képzeli magát a Ford furgonja 22
Fotó megosztása:

Tetszik a terepképes Ford Transit ötlete?
Ide kattintva további 60 képen gyönyörködhetsz a lifestyle-furgonban.