A FlixBus először Budapest és Bécs között közlekedő járatát indítja újra, eleinte mindkét fővárosból naponta 4-4 távolsági busz indul majd, egyes összeköttetések Győrt és a bécsi repülőteret is érintik. Mivel a társaság folyamatosan, egyre több országban állítja vissza hálózatát, Bécsből egy átszállással további városok is elérhetők. A jegyek már foglalhatók online a megszokott felületen.

„Közel három hónapos mozdulatlanság után nagyon örülünk, hogy ismét útra kelhetünk. Bízunk benne, hogy nemcsak célállomásukhoz, de megszokott mindennapjaikhoz is közelebb vihetjük az embereket. Csapatunk az elmúlt időszakot többek közt arra használta, hogy új higiéniai irányelveket alakítson ki, amik lehetővé teszik az utazók számára, hogy biztonságosan közlekedjenek távolsági busszal a jelenlegi helyzetben is” – mondta el Arany László, a FlixBus regionális ügyvezető igazgatója.

Holnaptól újra utazhatunk Flixbusszal 1

A személyszállítási szolgáltatások újraindításával párhuzamosan a FlixBus új, átfogó higiéniai és biztonsági intézkedéseket vezet be, melyeket szakértőkkel és a hatóságokkal együttműködésben alakított a jelenlegi helyzethez. Ezek a következők:

  • A távolsági buszokat alaposan fertőtlenítik minden utazás után
  • A fel- és leszállás csak a hátsó ajtón keresztül lehetséges.
  • Az utasok az érintésmentes jegyellenőrzést követően felszálláskor fertőtleníteni tudják kezüket a buszon elhelyezett szer használatával.
  • A megállókban várakozókat arra kérik, hogy tartsák az általánosan elvárt, legalább másfél méteres távolságot egymástól.
  • A szájat és orrot takaró maszk viselése a felszállástól kezdve az utazás teljes időtartamán keresztül egészen a leszállásig kötelező.
  • A fedélzeti mosdók egyelőre nem elérhetők, helyettük több pihenő lesz útközben.

A szabályokat a buszvezetők ismertetik felszálláskor, illetve a vállalat weboldalán is megtalálhatók. „Arra kérjük utasainkat, vegyék ki részüket a megelőző intézkedésekből azzal, hogy követik a fedélzeti előírásokat és csak akkor utaznak, ha semmilyen tünetük nincs. A lemondási feltételeinknek köszönhetően az utazások rugalmasan módosíthatók” – tette hozzá Arany László.

Fapados busztársaságok a startvonalon

Bár már korlátozás nélkül utazhatnak a magyarok, csehek, szlovákok egymás országaiba, az ezeken a piacokon jelenlévő RegioJet (egykori StudentAgency) egyelőre nem jelentette be járatainak újraindítását. Egyelőre csak a nyugat-európai járataikat indították újra. A Slovak Lines ugyanakkor újra közlekedtet buszokat Budapest és Pozsony között.