A látványos balesetet egy orosz bányában, Kacskanar területén hozták össze. A képeken szereplő BelAZ egy átlagos bányadömper, tömege 74 tonna, és 90 tonnát képes még elcipelni ezen felül, magassága 5,3 méter, végsebessége 60 km/óra. 

Nem ajánlott az útjába állni, amit most ebben a szerencsétlen esetben is bizonyított. A Kamaz fülkéje teljesen összeroncsolódott az ütközés során, a BelAZ úgy összegyűrte, mintha papírból építették volna. A tanker üzemanyagfeltöltés miatt merészkedett ennyire közel a gépóriáshoz, vezetője szerencsére időben ki tudott ugrani, így senki sem sérült meg. 

Eltiporta a Kamazt a hatalmas bányagép 1Eltiporta a Kamazt a hatalmas bányagép 2Eltiporta a Kamazt a hatalmas bányagép 3Eltiporta a Kamazt a hatalmas bányagép 4

Bár ezek a hatalmas gépek elvileg teljesen kontrollált környezetben dolgoznak, balesetek mégis előfordulnak, 2019-ben mozdonnyal ütközött egy sínekre tévedő BelAZ, valamint egy furgont is sikerült kilapítani, amiben ráadásul ültek is. Sérülés szerencsére ekkor sem történt, ezek a gépek azért elég lassan mozognak ahhoz, hogy az életüket féltő munkások idejében el tudjanak menekülni.