A Daimler úgy döntött, hogy az európai koronavírus-járvány miatt, mindent megtesz annak érdekében, hogy biztosítsa a több mint 3 ezer pontból álló szervizhálózatának működését. A cég közleménye szerint mindenhol, ahol szervezetileg lehetséges és az adott országban érvényben lévő rendelkezések lehetővé teszik, ott továbbra is nyitva lesznek a Mercedes-Benz teherautó, valamint a Mercedes-Benz és Setra márkájú buszok szervizelését végző Daimler szervizpontok. A nyitvatartási idő azonban több helyen rövidülhet. 

Állásfoglalásuk szerint a furgonok, teherautók és autóbuszok szervizelése jelenleg kiemelt fontossággal bír a koronavírus miatt kialakult vészhelyzet kezelése érdekében. Emiatt elengedhetetlen többek között az élelmiszereket, egészségügyi felszereléseket szállító járművek gyors és szakszerű javítása, valamint az alkatrészek biztosítása. A Daimler ugyanakkor minden országban fontos egészségvédelmi intézkedéseket vezetett be a szervizekben, a dolgozók, valamint a szervizpontokat felkeresők védelme érdekében. 

Az intézkedések érintik a Mercedes-Benz és Setra haszonjárművek hazai forgalmazójának, a Pappas Auto működését is. Ennek megfelelően azt kérik a XI. kerületi transzporter és haszonjármű szervizbe érkező ügyfelektől, hogy pontosan érkezzenek az előre megadott időpontra, elkerülve ezzel a sorok kialakulását. Továbbá arra is felhívják a figyelmet, hogy ha lehet, vigyenek saját tollat az aláírásokhoz.