Legördült a 200 000. Western Star teherautó az amerikai gyártó Portland-i üzemében. A jubileumi jármű egy nappali fülkés 4700SB  modell volt, amelyet szennyvíz szippantó felépítménnyel láttak el. A háromtengelyes teherautó ahhoz a Joe Johnson Equipment-hez került, amelynél már több mint ezer darab Western Star dolgozik. 

A 4700-as modell az amerikai gyártó legsikeresebb modelljének számít és tavaly faceliften is átesett. Ennek során felfrissítették a fülkét, kiegészítették a motorkínálatot és számos vezetésbiztonsági asszisztenst kapott a 4700-as. Ezek között van az adaptív sebességtartó automatika, a sávelhagyásra figyelmeztető asszisztens, valamint az ütközésre figyelmeztető rendszer. A 4700-as háromféle – Cummins L9 és XL, valamint Detroit Diesel DD13 – hathengeres dízelmotorral választható, a 260-505 lóerő közötti teljesítményszinteken. Az erőforrásokhoz manuális Detroit, Eaton, valamint Allison automataváltók társíthatók. 

A Western Star nemrég bejelentette, hogy ez év nyarán bemutatja a 4000-res széria utódját, így várhatóan a főként városüzemeltetési, építőipari, valamint rönkszállításra tervezett 4700-as is teljesen megújul. Az új modell LED-technológiás lámpatestekkel és tágasabb fülkével fog rendelkezni. 

Elkészült a kétszázezredik Western Star 1

Idén nyáron jön az új Western Star.

A Western Star teherautógyártót 1967-ben alapította a White Motor Company autó-, busz- és teherautógyártó konszern. 1980-ban a Volvo felvásárolta az anyagcéget, 1991-ben pedig eladták a márkát a Western Star ausztráliai divíziójának. 1996-ban a brit ERF teherautó gyártó szerezte meg a tulajdonjogokat felette, majd a német MAN kezébe került. 2000-ben vásárolta meg jelenlegi tulajdonosa a Daimler és ennek során a Freightliner irányítása alá került. A Portland-i gyárban 500 000 teherautó készült megnyitása óta, a 100 000. Western Star 39 évvel az alapítás után, 2006-ban gördült le a gyártósorról. 

Az egyik leghíresebb Western Star a Transformers-ben látható Optimusz Fővezér  szerepében. Korábban pedig írtunk olyan, egykoron BKV-buszsofőrként dolgozó kanadai magyarról is, aki egy vadonatúj Western Star csőrössel rója az utakat.