A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) néhány órája úgy értesült, hogy a rajkai határátkelőnél, a szlovák oldalon nagyon lassan halad a beléptetés Magyarországra, ezért extrém hosszú kamionsor alakult ki. Ennek vége valahol a csehországi Brno városa előtt van. A sor óránként mindössze néhány kilométert halad. Egy magyar kamionos kora délután a cseh-szlovák határ után jelentkezett be élőben Jókútnál (Kuty). Videóján jól látható, hogy a Pozsony felé vezető autópálya teljesen elveszett. 

A Korkep.sk hírportál szerint a kamionsor miatt Pozsonyban teljesen leállt a közlekedés, kilométeres kocsisorok alakultak ki és az utak járhatatlanná váltak. A portál arra is felhívja a figyelmet, hogy a szlovák rendőrség felszólította a kamionosokat, hogy az autópályákon csak a jobboldali sávot használják. Egyben arra kérték az autósokat és a kamionsofőröket, hogy kerüljék el a D2-es autópálya Stomfa (Stupava) és Pozsony közti szakaszát, helyette használják a Lamancs felé menő 2-es utat. 

Már Csehországig ér a kamionsor 1

Ilyen térképeket kapnak a külföldi kamionosok, amikor belépnek Magyarországra. Forrás: 40ton.net

A határátlépés a mai napon Hegyeshalomnál is ellehetetlenült egy időre, hiába biztosították a román, bolgár és szerb autósok számára éjjel az átlépést. Ma reggelre ismét 10 kilométeres sor alakult ki. Információnk szerint a problémát elsősorban az okozta, hogy a már be nem engedett román ingázók lefeküdtek az úttestre, ezért mindkét irányban teljesen megbénult a forgalom. Kora délután viszont végre mindkét oldalon újra megindulhatott a forgalom Hegyeshalomnál, mert hazánk holnap hajnali öt óráig engedélyezte az áthaladást a román rendszámú autósok számára. 

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tájékoztatása szerint pedig a Magyarországra árut szállító tehergépjárművek Kőszeg, Bucsu és Rábafüzes határátkelőknél ismét átléphetik a határt.