Két 35 méter hosszú tartályt szállítottak Németországban, Emsland járásban, amikor bekövetkezett a szakmában dolgozók rémálma. A konvoj elején haladó szerelvény megbillent, és szép lassan oldalára feküdt. 

Nem ez az első eset, hogy kamion rakománnyal együtt borul fel, csakhogy most egy 35 méteres tartályról van szó, ami mindennel együtt 430 tonnát nyom. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy az anyagi kár jelentős, de még az is komoly feladat lesz, hogy a rakományt eltávolítsák az út mellől. 

430 tonna borult fel, katasztrófával ért véget a túlméretes szállítás 1

fotó: @radioffn/Twitter.com

430 tonna borult fel, katasztrófával ért véget a túlméretes szállítás 2

fotó: @radioffn/Twitter.com

Ráadásul a második szállítmány is a helyszínen vesztegel, mivel az akadály miatt nem tud tovább haladni. A mentési munkálatokhoz vélhetően két, vagy három nagy teherbírású darura lesz szükség, de mivel szűk az út, ezek stabil felállítását komoly földmunka, tereprendezés fogja megelőzni. 

a videó a hirdetés után indul

Az eset érdekessége, hogy kényszerből haladt a konvoj ezen az útvonalon, tavaly májusban már megpróbálták a szállítást, de akkor az útvonalon több fa kivágására (körülbelül 300 darab) lett volna szükség, amit a helyi közösség tiltakozása miatt elvetettek.