Az olasz gyártó és a román nemzetvédelmi minisztérium minderről még december végén írt alá megállapodást, az ezzel kapcsolatos részleteket pedig a héten tette közzé az IVECO anyavállalata, a CNH Industrial. A fenti mennyiségből 942 darabot a következő négy évben szállítanak le a románoknak, a hátralévő jàrművek lehívásáról pedig később döntenek majd. 

A román hadsereg választása az IVECO High Mobility teherautócsaládjára esett. A megrendelés összesen 16 féle variánst tartalmaz, amelyek között 4×4-es, 6×6-os, 8×8-as hajtásképletű változat is megtalálható. Ezen járműveket alapvetően a taktikai hadműveletek támogatására, azaz csapat-, konténer-, illetve fegyverzet szállítására tervezték. A most megvásárolt mennyiség harmada páncélozott kabinnal készül, ezáltal a fedélzeten utazó katonák kiemelt védelmet élvezhetnek. 

Valamennyi járművet központi gumiabroncs-nyomás szabályozó rendszerrel (CTIS), az ellenség által alig látható éjszakai fényszórókkal, dual-fuel motorokkal,  csörlőkkel szerelik fel. Sokrétű felhasználásukat jól mutatja, hogy -32  és +49 Celsius fokos hőmérsékleti tartományban gond nélkül üzemeltethetők. 85 centiméteres gázló mélységük pedig lehetővé teszi, hogy akár vízben is lehessen velük közlekedni. Az IVECO által gyártott teherautók ugyanakkor teherszállító repülőn is “utaztathatók”. 

A román hadsereg és az olasz gyártó között megállapodás már nem az első, ugyanis 2015-ben IVECO 57 darab High Mobility teherautót szállított le, amelyet 2017-ben további 173 darab követett. Keleti szomszédunk tehát egyértelműen elégedett az olasz technológiával.