A Peugeot az új mérési szabványok (WLTP és RDE) elfogadásával egy időben kezdte meg a 2014-től gyártott, negyedik generációs Boxer, valamint a 2016-ban bevezetett Expert motorpalettájának átdolgozását. Ennek megfelelően az év első felében az Expert és a Boxer is megszerezte a hivatalos minősítést. Mindkét modell motorpalettéjának tagjait egytől egyig stop-start technológiával látták el.

Erősebbb motorok

A Peugeot Expert kínálatában helyet kapott a márka személyautóiból ismert 1,5 literes, 100 és 120 lóerős BlueHDI motor, de megtalálhatók még a palettán a korábban alkalmazott 2,0 literes blokkok átdolgozott kivitelei is. A BlueHDi 120 és BlueHDi 150 verziók hatfokozatú kézi váltóval érhetők el, a kínálat csúcsát megtestesítő BlueHDi 180 motorhoz pedig az eddigi hat- helyett egy új, nyolcfokozatú automata sebességváltó társul.

Megújult a Peugeot kishaszonjárműveinek motorkínálata 1

A Peugeot Boxernél nagyobb változások történtek a motorkínálatot illetően. Az eddigi 2,0 literes erőforrások helyett új, 2,2 literes négyhengeres dízelblokkok közül választhatnak a leendő vásárlók.  A belépő szintű motor a korábbi 110 helyett 120 lóerőt teljesít, a választék középső tagjának teljesítménye pedig 130-ról 140 lóerőre nőtt, míg az előzőleg 160 lóerőt képviselő változat helyébe egy 165 lóerős motor lépett.

A gyártó szerint az új erőforrások a korábbiaknál takarékosabban és halkabban működnek. A 165 lóerős változat nyomatéka ráadásul 20 Nm-rel, 370 Nm-re növekedett. Mindhárom hajtásláncot hatfokozatú kézi sebességváltóval szerelik.

Megújult a Peugeot kishaszonjárműveinek motorkínálata 2

Elektomos Boxer

Hamarosan piacra dobják a Boxer teljesen elektromos változatát is, amely mind a négy rendelkezésre álló karosszériahosszal megrendelhető lesz. A leendő megrendelők 225, illetve 270 kilométeres hatótávolságot kínáló hajtásláncok közül választhatnak. A modell elektromos hajtásának beszerelését a Peugeot partnere, a BD Auto végzi.

2023-ra a Peugeot személy- és haszonjármű-kínálatának minden tagja elérhető lesz nulla károsanyag-kibocsátású kivitelben is. Ennek a stratégiai fejlesztésnek a keretében a Boxer után további haszonjármű-típuscsaládjait is elektromos variánssal bővíti a Peugeot. 2020-ban a Peugeot Expert/Traveller modellpáros lesz elérhető kibocsátásmentes hajtással, majd egy évvel később bemutatkozik az új generációs Peugeot Partner Electric.