Az USA-ban hamarosan megszaporodhatnak az elektromos pénzszállítók. A Thor Trucks, amely egy jogi affér miatt kénytelen volt a nevét Xos-re változtatni, nemrég olyan megállapodást kötött, ami elősegítheti a hangtalanul suhanó páncélozott pénzszállítók elterjedését.

A Los Angeles-i székhelyű cégről nem sokat lehetett hallani manapság, kezdetben úgy indultak, hogy megszorongatják Elon Muskot az ET-One elektromos nyerges vontatójukkal, figyelmüket azonban az utóbbi időkben a könnyű- és a közepes teherbírású áruszállítók felé fordították. Jó példa erre a UPS-szel kötött egyezmény, amelynek keretében elektromos csomagszállítókat fejleszthetnek ki.

Az Xos nemrég pedig az USA legnagyobb készpénzkezelő cégével, a Loomisszal egyezett meg arról, hogy elkészít két, teljesen elektromos, páncélozott pénzszállítót. A járműveket Kaliforniában fogják tesztelni 90 napig és ha beválnak, akkor a Loomis további 100 darabot vásárol belőlük.

Részletes adatokat egyelőre nem közöltek a hajtásláncról, de nem valószínű, hogy a prototípusok nagy hatótávval rendelkeznének. A felhasználás jellegéből adódóan a gyakori megállások miatt ezek a pénzszállító járművek biztosan vissza tudnak majd tölteni akkumulátoraikba, a regeneratív fékezésnek köszönhetően. Ha sikeres lesz a pilot projekt, akkor a Xos SV01-es modell lehet a világ első sorozatgyártásban készülő elektromos pénzszállítója. A belső égésű motor hiánya miatt ráadásul a bankjegyek halkan és zéró emissziós üzemmódban suhanhatnak az Xos furgonnal.