Nemrég a Renault ledobta a menőség bombát és lerántotta a leplet az uzsitálcás Masterről. Most a franciák haszonjárműves részlege, a Renault Trucks elkészítette a Master exkluzív változatát, a Red Edition-t. Az újdonság krómbetétes hűtőrácsáról és LED-nappali menetfényes lámpáiról ismerhető fel kívülről, de a Red Edition felirat is sejtetni engedi, hogy nem szokványos modellváltozatról van szó.

Kétségtelen, hogy a legizgalmasabb újításokat a belső tér kapta. Az új karbon mintájú textilbőr ülések, a krómozott légbefúvó betétek és a szintén króm klíma kezelő gombok, valamint a fekete-króm színezésű sebváltókar modern  eleganciát sugallnak. Igazi gentlemeneknek való ez a jármű, nem vitás!  A Red Edition alapfelszereltségének része a kihúzható asztalka, amelyen a sofőr melletti utas kényelmesen étkezhet. Szintén a praktikum jegyében egy fiókos kesztyűtartó is helyet kapott ezen a részen, mely egy vezeték nélküli telefontöltőt rejt.

Ez a Renault furgon más mint a többi 1

Ugyancsak szériatartozék a Red Editoonnál a sebességszabályzó és a sebességhatároló, az automata külső világítás, az oldalszél asszisztens, valamint a két gombos slusszkulcs. Opcionálisan aktív vészfékező rendszer (AEBS), folyamatos hátsó kameraképet megjelenítő kijelző, parkolást segítő asszisztens, holttérfigyelő, valamint 7 colos Android és Apple CarPlay kompatibilis érintőképernyős multimédia rendszer is rendelhető hozzá. A megrendelők emellett akár megerősített zárszerkezetekkel is választhatják a Mastert, a rakomány biztonságának növelése érdekében.

Ez a Renault furgon más mint a többi 2

Ez a Renault furgon más mint a többi 3

Hajtásáról 150 lóerős, 385 Nm csúcsnyomatékkal rendelkező Euro 6d dízelmotor gondoskodik. Ez kerül a furgon, alváz-kabin és padló-fülke Master Red Edition változatokba. Előnye, hogy az ikerturbónak köszönhetően alacsony fordulatszám mellett nagyobb teljesítményre képes. A Master Red Edition minden bizonnyal hamar belopja magát azoknak a szívébe, akik szeretik a hagyományostól kissé eltérő furgonokat.