Az Oxxo Hungary Truck Racing Team pilótája az egyik legrangosabb amerikai teherautó-versenyen, a The Bandit Big Rigen indult az Alabama államban található Mobile-ban. Az induláshoz az amerikai Ceasars Truck Racing biztosította a versenygépet. A 20 éves versenyző sporttörténelmet írt, mert mind a hazai versenykamionsport, mind az amerikai verseny történetében először nyert olyan fiatal, aki élete első versenyét futotta a szakágában.

Az eredmény a versenysorozat tabellájának első helyére repítette az Oxxo versenyzőjét, aki harcossága, gyors és pontos reagálása miatt azonnal a közönség kedvence lett. Bravúros előzései és eredményei alapján a verseny hivatalos kommentátora Hungarian Top Gun titulussal illette.

A verseny előtt három nappal a Greenville Pickens Speedway-en ültem életemben először ilyen versenykamionban. Furcsa volt, hogy ezt a járművet nemcsak vezetni, hanem kezelni is kell. Egy versenyző mindig nyerni szeretne, én is ezzel a szándékkal álltam rajthoz, de sosem gondoltam volna, hogy elsőre sikerül győznöm. Csodálatos érzés, hogy elértük ezt az eredményt! „– mondta Molnár Bendegúz.

Az amerikai truck race versenysorozat valamelyest eltér az európaitól. Ezen ugyanis ovális pályán versenyeznek a csapatok és egyáltalán nincs versenykorlátozás. Bendegúz mindenféle kamionversenyzői tapasztalat nélkül már az időmérő edzéseken is kitűnt az egyébként erős, 17 versenykamionból és versenyzőből álló mezőnyből, fantasztikus eredményeket produkálva és egyre magabiztosabban uralva a pályát.