Az Ikarus 256-ból több mint 23 000 darab készült sorozatgyártásban 1970 és 1998 között, ebből a mennyiségből pedig igen sok példány került külföldre, leginkább a Szovjetunió (később a FÁK államok) területére.

Bár lassan eltűnnek a közutakról, azért elég gyakori típusról van szó, egy-egy roncs még nem kelt nagy feltűnést. Most viszont előkerült egy 1991-es gyártású példány, amelynek állítólag egyetlenegy komolyabb útja volt: amikor Magyarországról kiment Oroszországba. Így mindössze 2900 kilométert mutat a számláló, minden eredeti rajta – beleértve a gumikat is –, az üléseken pedig még mindig rajta van a gyári fólia. – írta a buszt itthon felfedező iho.hu.

Az értékes veterán most új gazdát keres, és mivel az oroszoknál is sokan rajonganak az Ikarus buszokért, talán akad olyan gazdag gyűjtő, aki hajlandó kifizetni a 15 millió rubeles (körülbelül 63,6 millió forint) vételárat.

Kincset érő Ikarus került elő az oroszoknál 1Kincset érő Ikarus került elő az oroszoknál 2Kincset érő Ikarus került elő az oroszoknál 3