A kéttengelyes jármű fülkéje mögé olyan felépítményt építettek, melyben számos fém ketrec, illetve mobil kisállathordozó kapott helyet. Ennek köszönhetően egyszerre akár 33 házi kedvenc – főként kutya és macska – tartózkodhat egyszerre a fedélzeten, normál körülmények között. A felépítményben ugyanakkor egy orvosi saroknak és egy kisebb zuhanyfülkének is jutott hely, amelyet természetesen a kisállatok számára terveztek.

A menhely elsősorban a különféle tömegrendezvényeken való kitelepülésekre használja a járművet, de szükség esetén akár mobil mentőként és állatorvosi klinikaként is bevethető. Nagy befogadóképességének köszönhetően természeti katasztrófáknál, vagy ünnepi tűzijátékoknál jóval több elkóborolt házi kedvenc menthető meg vele.

Megható, mire használják ezt a teherautót 1

Az elsődleges cél azonban az, hogy segítsék az állatok örökbefogadását. “Az emberek többsége fél látogatást tenni az állatmenhelyeken, mert érzelmileg túlságosan kimerítő lehet számukra látni, mennyi állat vár új gazdára. A mobil örökbefogadó központtal azonban közelebb vihetjük a jobb sorsra érdemes házi kedvenceket az emberekhez” – mondta  Jennifer Earp, a Tuscolusa Metro igazgatója a járművel kapcsolatban.

A teherautó átalakítása összesen 224 ezer dollárba, vagyis átszámítva 63 millió forintba került.