Kevesen mondhatják el magukról, hogy azzal foglalkoznának, amivel szeretnének. Az olasz Overland televíziós műsor készítői viszont biztosan nem panaszkodnak. A tévénézők 1996 óta követik nyomon Beppe Tenti és Filippo által vezetett csapa kalandjait szerte a nagyvilágban. Vezettek már túrát Rómából New Yorkba szárazföldön a Bering-szoroson át, utaztak a háború sújtotta Afganisztánban és elmentek Fokvárosból az Északi-fokhoz. Ezúttal valami még nagyobbra vállalkoztak.

Az Overland újságírói nemrég indultak el Veronából egy nyolc hónapos útra, melynek során érintik Kamerunt, Csádot, Szudánt, Dél-Szudánt és Etiópiát, mielőtt Egyiptomon keresztül visszatérnek Olaszországba. Ez több mint 45 ezer kilométeres túrát jelent, amit egy konténeres Scania XT-vel tesznek meg. A stáb sivatagokon, szavannákon, mocsarakon, erdőkön vág majd át és homokban, porban, illetve perzselő hőségben, valamint csontig hatoló hidegben fog haladni a következő hónapokban.

Az olasz forgatócsoportot utazásai során a Scania szervizcsapata fogja támogatni. Az expedíció alatt várhatóan nagyon sok kalandban lesz részünk, melyet megosztanak majd a követőikkel is.