A kicsi ma már nem feltétlenül jelent egyet az olcsóval vagy igénytelennel. Lám, a Lume Traveler No.1 vontatásához sincs szükség sokhengeres nagy dízelekre, és az alapterület sem nagy, mégis elég luxus fért a mindössze egytonnás, kétszemélyes lakóautóba ahhoz, hogy 50 ezer euróért (16,2 millió Ft) kínálja gyártója.

A modell legérdekesebb jellemzője az elhúzható vászontető, amin keresztül a csillagos ég borul a franciaágyon turbékoló utazókra (a szúnyogháló adott). Az oldalablakokat vászonfüggöny fedi, az oldalfalat kosztaszító gyapjúfilc borítja, a padló tikfából készült.

Már kabrió lakókocsit is vehetsz, ha akarsz 2

Még konyha is került a lakókocsiba, méghozzá a teardop minimál-lakókocsik stílusában kívülről hozzáférhető kivitelben – a különbség, hogy itt egy széles, komplett luxuskonyhát kapunk, felső kategóriás szerelvényekkel. A képet fedélzeti wifi, nagyképernyős tévé, napelemek és egyéb civilizációs nyalánkságok teszik teljessé.

Már kabrió lakókocsit is vehetsz, ha akarsz 3

Az alapmodell egyébként már 40 ezerért is megvásárolható, de abban nincs fapadló, filc-oldalfal, és főleg nincs vászontető. Ha pedig tetszik a formátum, de szeretnéd inkább magadnak berendezni a dobozt, 27 ezerért megveheted az üres vázat, felnyitható hátfallal, aztán azt építesz bele, amit akarsz.

Már kabrió lakókocsit is vehetsz, ha akarsz 4