A Daimler leányvállalata, a Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation (MFTBC) új elektromos-teherautó-koncepciót mutatott be a tokiói autószalonon. Az E-Fuso Vision One-ra keresztelt tanulmány a következő években meghatározó szereplő lehet a cég e-teherautó-kínálatában.

A Mitsubishi kis teherbírású elektromos teherautójának, az eCanternek a sorozatgyártása idén kezdődött meg Portugáliában. Őt követheti hamarosan a közepes teherbírású E-Fuso Vision One, melynek össztömege eléri a 23 tonnát, ugyanakkor legalább 11 tonnás hasznos teherbírással rendelkezik. A disztribúciós áruszállításra szánt teherautóba akár 300 kWh összteljesítményű akkumulátorcsomag is beépíthető. Ennek köszönhetően a jármű hatótávolsága elérheti a 350 kilométert.

Újabb elektromos teherautót mutatott be a Mitsubishi 1

Bár az E-Fuso Vision One egyelőre csak koncepció, a Daimler nagy reményeket fűz hozzá. Úgy számolnak, hogy a modell négy éven belül akár Európa, Japán, illetve az Egyesült Államok piacán is megjelenhet. Az biztos, hogy Európán kívül már most számolniuk kell egy erős konkurenssel és az bizony nem a Tesla, de nem is egy magyar cég, hanem a kínai BYD.

A Daimler nem kíván megállni a Fuso elektromos teherautóknál. Céljuk, hogy egy teljes palettát lefedő teherautó- és buszkínálatot alakítsanak kis elektromos haszonjárművekből.