A buszon történő evésről mindig a volán-járatokon alkalmazott megoldások jutnak eszembe: otthon elkészített langyos tea üdítős palackból, illetve szalámis szendvics foszlásnak induló kenyérből. Nos, Szingapúrban ezt kicsit professzionálisabb módon valósítják meg.

Persze nem arról van szó, hogy ezentúl fedélzeti konyhával szerelnék a buszokat. Pusztán a városnéző turistáknak szeretnének kedveskedni egy sajátos koncepcióval. Nemrég állt forgalomba az a jobbkormányos, emeletes busz, mely Szingapúr látványosságait keresi fel rendszeresen. A városnéző busz különlegessége, hogy fedélzetén egy komplett étterem üzemel. Az utasok így egyrészt jól megtömhetik a bendőjüket, emellett megcsodálhatják a városállam látnivalóit.

Ezt a buszt imádni fogják a gurmék 1

Az utastér kialakításánál törekedtek arra, hogy az tükrözze az elegáns éttermek világát, éppen ezért már az ajtóban vörös szőnyeg fogadja az utasokat. A járműben egyszerre maximum 32 fő étkezhet, ami egy emeletes buszhoz képest nem sok, de ennek az az oka, hogy a vendégek nem hagyományos utasülésekben, hanem az éttermekben megszokott boxokban foglalhatnak helyet.

Ezt a buszt imádni fogják a gurmék 2

A vendégek kiszolgálását egy két pincér látja el, akik a frissítők mellett a két fogásból álló ebédet, vagy vacsorát is kiviszik az asztalokhoz. A felszolgált ételek frissen készülnek, tehát nem a mikróban felmelegített étkeket dugnak az utasok orra alá. A 12 méter hosszú autóbuszt 250 lóerős ( 184 kW), Euro 5-ös károsanyag-kibocsátási normáknak megfelelő MAN erőforrás dolgozik. A kényelmes és biztonságos utazás érdekében a járművet elektronikus fékrendszerrel, ABS-szel és TRC-vel, valamint ECAS-rugózással is felszerelték.

Természetesen egy ilyen busszal történő utazás nem maradhat titokban, így a fedélzeten étkező utasok akár be is csekkolhatnak a közösségi profiljukon keresztül a világhálóra a vezeték nélküli internet kapcsolatnak köszönhetően.