Bár mindössze 4 hónapja megvásárolható a TGE furgon Németországban, a német gyártó máris ráeresztette buszmodifikációs csapatát a modellre. A cél az volt, hogy készítsenek belőle olyan egyedi kivitelt, ami vonzó lehet a céges vásárlók számára. Kézenfekvő megoldásnak bizonyult egy guruló iroda építése, mivel amúgy is reneszánszukat élik a mozgó irodák Nyugat-Európában.

A sötétített ablakokkal és az MAN logóját idéző oroszlános grafikával kifejezetten vagány hatást kelt a speciális TGE. A belső tér azonban valamelyest visszafogottabb, üzletiesebb lett. Négy, egymással szembefordított ülést építettek be, melyek közé 1-1 asztal hajtható fel a megbeszélésekhez. A forgatható ülések háttámláján is ott van a fehér oroszlános logó, így nem biztosan nem felejti el senki, melyik márkához köthető a TGE.

Ha ezt a különleges furgont megnézed, akkor mindent láttál mára 1

A vezetőtér mögött egy kisebb kiszolgálópult kapott helyet, melyben egy minihűtő is rendelkezésre áll a különféle frissítők hidegen tartására. A pult felett egy 42 colos TFT-monitor található, mely jól jön a céges prezentációk, illetve a pihenéssel töltött órák alatt. Az oldalablakok alatti párkányokon pohártartókat, valamit a telefonon vezeték nélküli töltését szolgáló felületeket alakítottak ki. Az üzleti felhasználást segítendő kellő mennyiségben állnak rendelkezésre az utastérben USB- és 230 voltos csatlakozók.

Ha ezt a különleges furgont megnézed, akkor mindent láttál mára 2

Az összképet tekintve ízlésesre sikeredett a konferenciás TGE, azonban a mennyezeti burkolat hétköznapi, szürke árnyalata helyett bármilyen más szín elképzelhető lenne. Az MAN speciális furgonja nem kerül vevőhöz, hanem bemutatójárműként fogják használni a következő időszakban.

Ha ezt a különleges furgont megnézed, akkor mindent láttál mára 3

A mezei TGE-t négy hónapja forgalmazzák Németországban, Ausztriában, Svácjban és Hollandiában. E hónaptól azonban már francia, spanyol, olasz, lengyel, dán, belga és portugál üzemeltetők  is megvásárolhatják a Crafterrel teljesen megegyező főegységekkel készülő furgont.

A Brexit dacára biztosan sor kerül ősszel a modell jobbkormányos változat forgalmazására is, ugyanis az MAN TGE az Egyesült Királyságban is elérhető lesz. A furgon hazai értékesítése csak 2018 első hónapjaiban indulhat meg.