Két lengyel graffitist tetten értek, amikor megrongáltak Varsóban egy villamost. Az eset még múlt héten történt, de egyikük olyan büntetést kapott, ami heves indulatokat váltott ki a médiában. Az egyik varsói villamoskocsiszín biztonsági őre vette észre csütörtök hajnalban, hogy ketten graffitit fújnak egy szerelvény oldalára. Az alkalmazott azonnal hívta a rendőrséget.

A kiérkező rendőrök azonnal intézkedtek a vandálokkal szemben és lényegében kész tények elé állították őket. Vagy kifizetik az okozott kárt, ami eléri a hét millió zlotyt, vagy letakarítják a felfestett graffitit. Az elkövetők végül az utóbbi megoldást választották, így az esetet követő napokban jelentkeztek a helyi közlekedési vállalatnál, hogy helyrehozzák, amit okoztak.

A Tramwaje Warszawskie dolgozója egy kicsit túllőtt a célon

Ennek kapcsán történt a sokakat felháborító eset, ugyanis egyiküket a takarítás alatt odaláncolták a villamos kerekéhez. Az nem derült ki, hogy mi indokolta ezt a megoldást, de ilyen módszert semmi esetre sem lett volna szabad alkalmazni. A fotó kikerült az internetre is, ezért heves támadások érték a villamosokat üzemeltető varsói vállalatot (Tramwaje Warszawskie).

A cég belső vizsgálatot indított emiatt, melynek során kiderült, hogy az egyik dolgozójuk láncolta oda az egyik graffitist a villamoshoz. Ezért a vállalat fegyelmiben részesítette a dolgozóját. Ezen a héten pedig a teljesen összefújt villamosszerelvény is visszatérhetett a forgalomba, ugyanis sikerült letakarítani a graffitit.